Онлайн филми и сериали безплатно
Рим С01 Е05

Rome

2 Seasons 22 Episodes
Canceled

Рим С01 Е05

8.266
TMDb: 8.266/10 1110 votes

General information

Original nameRome

Backdrops

Рим С01 Е05
Рим С01 Е05
Рим С01 Е05
Рим С01 Е05
Рим С01 Е05
Рим С01 Е05
Рим С01 Е05
Рим С01 Е05
Рим С01 Е05
Рим С01 Е05
Рим С01 Е05
Рим С01 Е05

Synopsis of Рим С01 Е05

В Древен Рим състраданието се е възприемало като слабост, жестокостта – като добродетел, a най-значими са личната чест и лоялността към семейството. Древният Рим е бил и ще си остане една от най-интригуващите епохи в историята.

В продължение на над 1000 години Римската Република, а по-късно и Империя, е смятана за една от най-стабилните и непоклатими цивилизации. Това е така въпреки непрестанните преврати, реформи и диктатури, които в последствие са една от причините за разпада й на Западна и Източна Римски империи през 395 година след Христа.

Завладяващата комбинация от познаване на историческите детайли, разточителните декори и точната преценка на образите, въвлечени в историческия епос “Рим”, са едни от причините, поради които всеки запленен по тази епоха трябва да изгледа продукцията на HBO и BBC.

Първата част на сериала разкрива пред зрителите двете страни на монетата – хедонистичния и разгулен живот на патрицианските родове и обикновения, не толкова пищен и вълнуващ живот на плебеите. Цялата драматична ситуация се проследява през очите на легионер и центурион от небезизвестния 13-ти легион на Цезар. Човешките отношения се открояват на фона на царящите по онова време безмилостни убийства, сaдизъм, безцеремонни кръвосмешения и всички най-нисши форми на духовна и физическа разруха, които, странно за толкова развита цивилизация като Древен Рим, са виреели на воля.

Премиерата на първия сезон на “Рим” в България бе през март 2006 г. Сериалът описва бурната епоха, видяла гибелта на една република и раждането на една империя. Сезон I и II на продукцията са носители на 7 награди “Еми” – повече от всеки друг сериал на HBO – за костюми, прически, сценография и специални визуални ефекти за сериал. Сезон I е носител и на 2 статуетки “Златен глобус” за драматичен сериал и женска роля в сериал на Поли Уокър.

Заснет в небезизвестните студия “Чинечита” в Италия, вторият сезон на “Рим” представя последвалите историческите събития след смъртта на Гай Юлий Цезар. Сериалът, копродукция на НВО и ВСС, е изключително вълнуващ и достоверен. Новите серии на продукцията представят още по-детайлно интригуващите персонажи и навлизат с подробности в провокативния сюжет.

Airs On
Release Year
Firt air date
Last air date2007-03-25
TypeScripted
Episode runtime60,50 min
Popularity66.812
TV StatusCanceled

Seasons and episodes

No data available

Videos

Comments